dimarts, d’octubre 11, 2005

Diferents Blogs periodístics per a una mateixa causa

Michael Yon és un periodista autònom. Intenta donar una visió pròpia, en certs moments una mica nacionalista, dels conflictes on intervé l’exercit americà. Intenta informar a un lector que busca alguna cosa més que les pobres noticies dels canals més conservadors i pro militars, i ho fa d’una forma clara i concisa, sense allargar-se massa.
Utilitza un to íntegrament professional i manté una actualització regular, quasi bé un article per setmana. Els seus enllaços estan directament relacionats i justificats amb la temàtica del weblog: els conflictes armats i la seguretat d’E.U.A. L’autor té un petit apartat de cartes de suport, però no les contesta mai.

Kevin Sites és un corresponsal de la NBC a Àsia. Tot i que treballa amb un grup de periodistes, aquesta weblog és totalment personal, sense estar subjecte a les directrius de la NBC. Per tant, els seus continguts i informacions són més crítiques, incidents i posseeixen un redactat profund que dota el text d’una extensió llarga. Curiosament només ofereix enllaços o contactes a pàgines pròpies, es a dir, que busca un públic summament interessant.

Dhar Jamail és periodista i corresponsal de caire més independent. Manté en tot moment una visió personal i lliure respecte el conflicte d’Iraq. Un altre aspecte a destacar és que l’autor introdueix un fòrum que facilita la interacció i feedback entre l’usuari i el periodista, i fins i tot entre varis usuaris.